deze dingen heb ik op internet gevonden + ik heb het met me moeder geprobeerd en het werkte superr en was super lekker yumyum mmmLachen

thaise eten maken doe dit

Meestal blijf ik in mijn blogs redelijk dicht bij huis. Italië, België, Frankrijk of Duitsland. Ik houd er van streekgerechten of nationale gerechten te vinden uit het gebied waar ik ooit was of waar ik naar toe ga.
En eerlijk gezegd ben ik eigenlijk nog nooit buiten Europa geweest. Aziatische gerechten ken ik dus enkel uit kookboeken, restaurants en etentjes bij vrienden.

Vandaag was ik op zoek naar een snel en eenvoudig gerecht en kwam terecht in Azië. Al vond ik op internet niet helemaal waar ik naar op zoek was. Met wat combineren en fantaseren werd het deze Noedelsoep met kip. Een geslaagd experiment en geschikt om vele andere ingrediënten aan toe te voegen of weg te laten.

Voorbeeld van Noedelsoep. Deze is niet exact gelijk aan mijn recept

Voorbeeld van Noedelsoep. Deze is niet exact gelijk aan mijn recept

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram noodles;
1,5 liter kippenbouillon (evt. gemaakt van bouillonblokjes);
3 eetlepels oestersaus;
100 gram shiitake (in plakjes);
200 gram Chinese kool (in reepjes gesneden);
400 gram kipfilet (in blokjes);
25 gram boter of margarine;
1 ui (gesnipperd);
2 teentjes knoflook (fijngesneden);
1 lombok (rode peper) (ontpit en in (halve) ringen);
2 lente-uitjes (in ringen);
zout en peper uit de molen.

Bereiding
Verwarm de kippenbouillon in een grote pan.
Smelt ondertussen in een koekenpan de boter. Bestrooi de kip met peper en zout.
Als het schuim begint weg te trekken braad je de kip rondom aan.
Vervolgens voeg je de ui, knoflook en rode peper toe aan de kip.
Fruit dit even aan.
Zodra de bouillon kookt voeg je de oestersaus en de plakjes shiitake toe en brengt dit opnieuw aan de kook.
Voeg dan de chinese kool toe en breng weer aan de kook.
Als laatste worden de noodles toegevoegd. Kook deze zo lang als de gebruiksaanwijzing op de verpakking aangeeft. Meestal zo’n 5 minuten. Tegen het einde van de kooktijd doe je de inhoud van de koekenpan bij de soep. Laat het geheel even zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Schep de soep op borden. Zorg voor een goede verhouding tussen vulling en bouillon. Garneer met de lente-uitjes. Dat mag natuurlijk ook koriander zijn.

Varieer bijvoorbeeld met paksoi, taugé en koriander.
Smakelijk eten!

hier de volgende gerecht meschien is dit lekker voor u ?Lachen

Tom Yum soep heeft naast het feit dat het een van de populairste soepen in Thailand en nabij gelegen landen is, veel voordelen voor de gezondheid door de krachtige combinatie van kruiden en specerijen. In feite is deze Thaise soep momenteel onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, of de soep immuniteitsverhogende kracht heeft en als een natuurlijke remedie kan gelden tegen verkoudheid en griep. Eet smakelijk!!!

Bereidingswijze

Doe de kippenbouillon in een grote pan. Voeg het gehakte citroengras en de overgebleven stengels citroengras plus lime bladeren toe. Breng aan de kook.
Als soep kkokt het vuur wat lager zetten. Voeg de knoflook, laos of gember, pepertje shii take, limoensap, de vissaus en de sojasaus toe. Roer goed en laat 3 minuten zachtjes koken.
Voeg de garnalen plus eventuele andere groententoe. Laat de garnalen zachtjes meekoken tot ze roze zijn (ongeveer 3 minuten).
Proef de soep en zoek naar een evenwicht van zout, zuur en pittig. Als de soep niet zout of smaakvol genoeg is, voeg dan 1 eetlepel of meer vissaus of sojasaus toe. Indien te zuur, voeg meer suiker toe. Als de soep te pittig is (Tom Yum hoort pittig te zijn!), voeg dan een beetje kokosmelk toe. Als de soep te zout is, voeg dan nog een scheutje limoensap toe.
De liefhebber kan nog wat Thaise Nam Prik Pao chilisaus toevoegen.
Schep de soep in kommen en leg er een strooi er royaal koriande over. Smakelijk eten!!!

hier is nog een andere receptLachen

Bami "express"



500 gram snelkokende mie
300 gram kipfilet
verse groenten, naar keuze, wat beschikbaar is: Kouseband, paprika, sperzieboontjes, prei, kool, lente-uitjes, taugé
1 scheut ketjap manis
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel laos
1 ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels olie
zout
zwarte peper

Snijd de ui en de knoflook.
Snijd ook de groenten in kleine stukjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip gaar en bruin.
Zet intussen een pan water op het vuur voor de bami.
Doe de uien bij het vlees en laat dat nog even bakken.
Voeg laos en gember toe en dan de groenten (de harde soorten eerst).
Giet er de ketjap bij.
Inmiddels zal het water voor de mie koken.
Kook deze volgens voorschrift en giet af.
Voeg de mie toe aan de pan met vlees en groenten.
Schep alles goed door elkaar.
Indien de kleur te flets is nog een beetje ketjap bijvoegen.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.

kijk mensen ik heb het ook gemaakt en het is gelukt XD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb